Græskar til Halloween.

Halloween Græskar

Jeg prøver, at have Halloween græskar klar til uge 42, da der er efterårsferie, og der er mange som gerne vil  lave græskarlygter..  UUUUUUHHHH!!!!!!!!!! Der er mange forskellige størrelser i Halloween græskarene.
Halloween græskarkødet er spiseligt, man kan bruge kødet til supper, eller sylte dem med ingefær og vanilje, græskartærter.
Jeg har kun spiselige græskar. Men man kan også godt bruge dem til noget dekorativt da, der er forskellige former og farver 😉
 

EFTERÅR 2019.
er det ved, at være Græskar tid.
Verdens største bær.

Har prøvet nogle nye Økologiske græskar sorter i år.

Der er et askepot græskar (musekareten) eller et møllehjul. Det hedder Rouge vif d´Etampes. Det har en mørk Orange, næsten rød farve, det er et rigtigt saftigt og lækkert spisegræskar. (på markedet i udlandet sælges, de i skiver).

Så er der Grønne  og Orange Hokkaidoer, nogle gode spisegræskar, velegnet til supper, bagning, fritter, skrællen kan spises.(fik krydret Hokkaido suppe forleden dag, med frisk ingefær, chillisauce, bouillion, hvidløg m.m. og en god skefuld creme fraiche, som topping (mums). Man kan også bruge kernerne. (hokkaidoerne er bedst modne, når de har den mørkeorange, næsten røde farve).

Muscat de Provence. Et mørkegrønt/beige vintergræskar, det er rundt med brede ribber, meget saftigt orange kød, sødt og velsmagende. (skulle være populært på menukortet hos restauranterne). obs. lidt lang modningstid.

Halloween Græskar. I mange forskellige størrelser. Gode til udskæring som Halloween græskar. Kan spises i supper og bruges til syltning m.m.

Økologiske GRÆSKAR NYHEDER 2019 ;

Sweet Dumpling; Cremefarvet frugt med lidt grønne striber.
Frugtkødet er gyldent og sødt, som honning. Velegnet som græskar med/fyld.

Patisson eller også kaldet Ufo: Græskaret er hvidt til cremefarvet. Kan spises friskt (revet) eller tilberedt. Rå er smagen let sød, artiskoklignende skrællen kan spises. Frugtkødet er hvidt og saftigt, mildt. kan bruges til supper m.m

TIPS ; Græskar og squash .

Et græskar skal altid være sødt, velsmagende, det må ikke være bittert, et gammelt husmoder råd, er at man lige smager en lille bid, inden man bruger det i retter/kager gælder også squash. Hvis det er bittert kan det give mavepine.

Friske nyopgravede økologiske  Jordskokker;

Naturligt søde med en nøddeagtig smag.

Kan spises rå, når de er vasket og skrællet, eller jordskokkerne kan bruges i en lækker suppe med lidt bacontern eller fisk.

Jordskokkerne kan også bages i ovnen som chips, eller sammen med kartofler, rødbeder,  mandler.

Halloween Græskar

Halloween


Halloween græskar

Græskar lygtemand.


Halloween græskar

Halloween


Halloweeen græskar

Halloween

 

Halloween Græskar

Halloween

 

 

 

 

 

 

 

Halloween Græskar høst 2016 Blomstermark.